Verhaal van Sandra

Het verhaal van Sandra

"Door mijn interesse in Defensie en verhalen van vrienden en familie ben ik bij Defensie terecht gekomen. Voordat ik bij Defensie in dienst kwam heb ik tijdens mijn opleidingen verschillende bijbanen gehad. Dit varieert van seizoensgebonden werk tot en met supermarkt. Na vele bijbanen in de burgermaatschappij stond ik aan de start van een afwisselende loopbaan bij Defensie; van militair naar een aanstelling als reservist waarna ik uiteindelijk als burger werk. Wat ik het meest heb geleerd in alle functies die ik heb bekleed bij Defensie is projectmatig werken.

Wat ik zo leuk vind aan werken bij Defensie? Als militair waren we één voor allen, allen voor één! De teamspirit, uitzendingen en oefeningen brachten een hecht gevoel met collega’s en de organisatie. Ik heb genoten van mijn tijd als militair. Je ziet iets van de wereld en komt ook zaken tegen die je beeld verandert over hoe je de wereld ziet.

Als reservist werkte ik projectmatig. Doordat mijn functie als reservist eindigde en ik zou uitstromen bij Defensie kwam ik bij de afdeling Employability en Reservisten terecht. Daar kreeg ik een begeleidings- en bemiddelingstraject aangeboden. Als onderdeel van het traject heb ik een sollicitatietraining gevolgd.

Tijdens het begeleidingstraject werd ik gewezen op een interne functie bij Defensie. De vaardigheden die ik leerde bij de sollicitatietraining kwamen goed van pas in mijn sollicitatieproces. Inmiddels heb ik een tijdelijke burgerbaan voor drie jaar bij Defensie. Het voordeel van werken als burger is dat je geen militaire verplichtingen meer hebt. Deze rust vind ik op dit moment fijn. Door de mogelijkheden die mij vanuit de werkgever zijn geboden om behalve verschillende functies ook een studie en een outplacementtraject te volgen, kijk ik positief naar mijn loopbaan. Ik zie mijzelf doorgroeien in de organisatie. Uit ervaring weet ik dat leuke functies op mijn pad komen. Deze kansen pak ik met beide handen aan!"