Het verhaal van Melike

“Bij Defensie heb ik geleerd om duidelijk grenzen aan te geven”

Melike Senler werkt momenteel als medewerker goederenbeheer bij Defensie. Zij start binnenkort met een BBL-traject bij ’s Heeren Loo. Melike is de eerste kandidaat die, op basis van het convenant, bij ’s Heeren Loo van start gaat.

Meteen enthousiast
“Bij Defensie ben ik op dit moment werkzaam als medewerker goederenbeheer binnen de Logistieke Dienst Goederenbeheer. Vanuit die functie zorg ik ervoor dat mariniers gereed en compleet op oefening kunnen gaan. Omdat ik binnenkort uitstroom bij Defensie heb ik contact gezocht met de afdeling externe bemiddeling van Defensie en zij wezen mij op de diverse openstaande vacatures bij ’s Heeren Loo. In eerste instantie had ik daar zelf nog niet eens zo over nagedacht, maar ik heb een dag meegelopen bij ’s Heeren Loo en daardoor raakte ik gelijk enthousiast. Ik ben iemand die graag andere mensen helpt en door het meelopen besefte ik dat het werken in de gehandicaptenzorg ook echt iets voor mij is.”

Drijfveren
“Op basis van deze eerste kennismaking met ’s Heeren Loo ben ik met hen in gesprek gegaan en daar is uit naar voren gekomen dat ik goed aansluit bij een functie gericht op kinderen met gedragsproblemen en een meervoudig verstandelijke handicap. Vanuit mijn huidige werk bij defensie weet ik hoe ik met verschillende mensen om moet gaan en heb ik geleerd om duidelijk grenzen aan te geven. Daarbij ben ik iemand die direct, duidelijk en helder kan communiceren. Juist die vaardigheden kan ik op een goede manier inzetten in het werken voor deze specifieke doelgroep. Ik ga twee maanden meelopen op de locatie in Druten en daarna ga ik van start met een BBL-traject waarbij ik 1 dag per week naar school ga en 20-24 uur per week stage ga lopen binnen ’s Heeren Loo. Ik kijk er naar uit om deze nieuwe stap te maken!”

Het convenant
Binnen 's Heeren Loo zijn er veel vacatures die moeilijk zijn te vervullen. Voor de toekomst wordt het krijgen van personeel de grootste uitdaging van de zorg. Daarom gaat ’s Heeren Loo zich ook richten op het binnenhalen van zij-instromers. Het convenant tussen ’s Heeren Loo en Defensie is ondertekend zodat medewerkers van Defensie die uitstromen de mogelijkheid krijgen om stage te lopen met zicht op baangarantie. Het convenant werkt en er ontstaat een mooie samenwerking tussen Defensie en ’s Heeren Loo.